Banyo

Küvet Kenar Bantları

Küvet Kenar Bantları

Banyolarda bulunan yoğun nem, su ve deterjan ile temas sonucunda duşakabinlerimizin silikon kısımlarında belirli bir süre kullanım sonrasında küf oluşumu meydana gelmektedir. Bazen de duşakabinlerde bulunan silikon kısımları, küf oluşumunun dışında aşınabilmekte, deforme olabilmektedir.

Küvet Kenar Bantlarının Kullanımı

Bu tarz durumların çözümlerinden biri silikon değiştirmek iken; silikon değiştirmekle uğraşmak istemeyen ya da sık sık silikon değiştirmekten bıkmış olan kullanıcılar için; küvet kenar bantlarını öneriyoruz. Küvet kenar bantları, kaliteli olanları tercih edildiği müddetçe en az on yıl süre ile yapışkanlık özelliğini koruyabilmekte ve deforme olmadan ömrünü sürdürmeye devam edebilmektedir.

Küvet kenar bandı uygulaması

Küvet kenar bandı uygulaması

Kenar bantlarını, banyolarınızda bulunan; duşakabinlerinizde, klozet ve lavabo kenarlarında hem su yalıtımının sağlıklı bir biçimde gerçekleşmesini sağlamak hem de silikonlarda sıklıkla meydana gelen küf probleminden kurtulmak için kullanabilirsiniz ancak silikonların yaklaşık üç katı fiyat maliyetine sahip olan bu küvet kenar bantlarını oldukça dikkatli kullanmanız gerekmektedir. Doğru kullanılmadığı taktirde satın almış olduğunuz küvet kenar bandının boşa gitmesi ürün biraz da pahalı olduğundan sizi sıkıntıya sokabilir.

Böyle bir durumla karşılaşmamak için; kenar bantlarınızı kullanmadan önce kullanacağınız alan üzerinde bulunan küfleri sağlıklı bir biçimde çamaşır suyu yardımıyla temizlemiş olmanız gerekmektedir. Ayrıca küvet kenar bandının boşa gitmesine engel olmak için; uygulama yapacağınız alanın ölçüsünü almayı ve kesme işlemini buna göre gerçekleştirmeyi unutmayın. Küvet kenar bandınızın fayans derzlerine yeterince yapışıp yapışmadığını dikkatlice kontrol etmelisiniz. Son olarak saç kurutma makinesi ile üzerine ısı yayabilir ve elinizle bastırarak tekrar üzerinden geçebilirsiniz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir